O nama

TERETANA INTEGRAL

Sportsko-rekreativni centar i Klub borilačkih sportova “Integral” postoji više od dvadeset godina. Tokom godina radili smo na više lokacija. Organizovali smo vežbe u skoro svim delovima grada. Za to vreme menjali smo i adaptirali prostore tražeći optimalne uslove, ali ono što nismo menjali jeste ideja sa kojom smo i počeli – pronaći mesto i kreirati prostor u kome će se svako osećati prijatno, u kome će vladati sportski duh i u kom će se negovati vežbački ambijent.

Na trenutnoj lokaciji smo više od deset godina. Motiv nismo promenili – konstantan razvoj uz negovanje proverenih vrednosti, u profesiji koja nema granice.

Prostor u kome je teretana odlikuje se prostranošću i odličnom opremljenošću. Pored dela sa teretanom, postoji i velika sala za grupne programe površine 120 m², kao i dve manje sale za grupne programe (u pripremi).

U salama organizujemo različite grupne programe, koje pripremaju i sprovode naši treneri, posvećeno i profesionalno. Rad u Klubu odvija se pod nadzorom stručnog tima.

INTEGRAL PRIČA

Sada već davne 1993. godine otvorili smo našu prvu teretanu (u Hotelu Jugoslavija) koja je ujedno bila jedna od prvih u Beogradu. Integral je prvi sportsko-rekreativni centar koji je oformljen i organizovan kao spoj do tada nespojivog – teretane, borilačkih sportova i grupnih programa pod jednim krovom, a u sklopu borilačkih sportova više veština – karate, boks i kik boks, koje su do tada bile organizovane samo kao samostalne discipline u predviđenim klubovima. Ciljevi Kluba bili su razvoj borilačkih veština, pojedinačno svaka veština, ali i otvaranje mogućnosti kombinovanja i integrisanja svih ovih disciplina u jednom centru, njihovom prožimanju i dopunjavanju. Otuda i naziv Integral, kao simbol ove ideje. Naši članovi imali su mogućnost korišćenja teretane, grupnih programa, i treniranja borilačkih disciplina. U sklopu centra se na taj način radilo na sveobuhvatnoj fizičkoj pripremi vrhunskih takmičara, ali i pružanju mogućnosti rekreativcima za korišcenje svih ovih sadržaja na jednom mestu. Takođe, organizovana je i priprema takmičara za različite vidove sporta, a kao ostale rekreativne aktivnosti, organizovani su grupni programi – vežbe oblikovanja, aerobik i pilates.

Teretana koja se nalazila u Hotelu Jugoslavija na Dunavskom keju, radila je uspešno više od deset godina, a zbog privatizacije i renoviranja hotela taj prostor smo napustili. U to vreme smo radili na još dve lokacije – Zvezdara, kao i u ulici Pariske komune na Novom Beogradu (više od pet godina). Nešto kasnije, Integral je zaživeo u Bloku 45, kao i na Čukarici.

Na trenutnoj adresi, Bulevar Milutina Milankovića 74a, radimo uspešno više od deset godina.

KLUB BORILAČKIH SPORTOVA

Osnivač Kluba i inicijator svih aktivnosti je Dragan Veselinović – internacionalni instruktor borilačkih veština.

O radu – Organizovane su grupe različitih uzrasta za karate, boks i kik boks (rekreativne i takmičarske), a u sklopu Kluba posebno se radila i fizička priprema takmičara.

Klub je član mnogih organizacija i asocijacija kako domaćih, tako i internacionalnih. Organizovali smo više seminara na domaćem i internacionalnom nivou čiji su učesnici bili neka od najvećih imena u svetu borilačkih veština. Članovi Kluba su učestvovali i osvajali titule na domaćim i internacionalnim turnirima.

Cilj Kluba – Osnovni cilj je popularizacija i razvoj borilačkih veština kroz kreiranje najkvalitetnijih uslova za rekreativce i takmičare, kao i negovanje tradicije i  nastavak uspešnog rada u  Klubu.

Planovi – Iako je posle višegodišnjeg uspešnog rada Klub u jednom periodu napustio pripremanje takmičara i posvetio se radu sa rekreativcima, u planu je da se ponovo oforme grupe takmičara različitih uzrasta. Okupili smo saradnike i stručnjake iz oblasti borilačkih veština, zadržali dobru saradnju sa međunarodnim asocijacijama, visokim stručnim organizacijama i specijalistima iz oblasti fizičke pripreme koji će biti uključeni u aktivnu saradnju.

INTEGRAL WINNING COMBINATION

Vežbač treba da razume svrhu i korisnost različitih tipova treninga: